Holt Tengeri Kozmetikumok

A Holt-tengeri kozmetikumok webáruház információs oldala, cikkek, hírek, publikációk, videók,

Linkblog

Archívum

Az élő Holt-tenger

2008.11.24. 12:05 :: HoltTengeriKozmetikumok

holt tengeri, kozmetikum, kozmetikumok,

Egy, a mai időkig fennmaradt monda szerint, amikor Kr. u. 70-ben még ostromolták a rómaiak Jeruzsálemet, néhány rabszolgát halállra ítéltek, láncokba vertek és a Holt-tengerbe vetették őket.

Mennyire meglepődtek a rómaiak, amikor a rabszolgák ... nem merültek le!

A rabszolgákat újra és újra a vízbe dobták, de azok minden alkalommal újra feljöttek a víz felszínére. Ez annyira megdöbbentette a rómaiakat, hogy végül megkegyelmeztek a rabszolgáknak.

Paradox, de tény hogy a Holt-tengerben vízbe fulladni lehetetlen. Ezt 1809-ben tudományosan megmagyarázta a francia fizikus és kémikus Joseph-Louis Gay-Lussak, aki a holt-tengeri vízmintákat vizsgálva szokatlanul magas só koncentrációt állapított meg.

Ilyen sós víz nincs sehol máshol a világon. És ez messze nem az egyetlen dolog, amely a Holt-tengert más tengerektől megkülönbözteti.

A Holt-tengeri partokon lévő iszapok bámulatos gyógyító hatással rendelkeznek.

Hiteles történelmi adatok szerint a híres Kleopátra királynő a Holt-tenger területének kizárólagos birtoklási jogára éppen az ott lévő iszapok csodálatos iszapok tulajdonságai miatt vágyott.

Az őseitől kapott recepteket aktívan hasznosító királynő arra kényszeríthette a nőrabszolgáit, hogy tetőtöl talpig iszappal kenjék őt be.

Azután, hogy Marcus Antonius a Holt-tenger elérhetetlen partjait a szerelme számára meghódította, Kleopátra azt építtette ott meg, amit a mai időkben gyógyszer- és kozmetikai gyárnak neveznénk. Apropó, ezek maradványai a mai napig megtalálhatóak...

A Holt-tengernek nincs lefolyása emiatt a „tó” elnevezés lenne a helyesebb. A vízszintje a világóceán alatt több, mint 400 méterre helyezkedik el – ez a Föld legmélyebb pontja.

A páratlan tulajdonságokkal rendelkező Holt-tenger a mai napon további meglepetéseket fog okozni. Emberek jöttek és jönnek ide a csodálatos gyógyulás reményében. És valóban, ez az egyedülálló tenger csodatevő módon könnyíti meg azok életét, akik különféle betegségektől szenvednek. Ezt a gyógyító klíma, az ásványokban gazdag tengervíz, a gyógyító iszap és a termálforrások meglepő összességével lehet megmagyarázni.

holt tengeri, kozmetikum, kozmetikumok,

Az ilyen együttes csodatevően, illetve egyszerűen mágikusan hat az emberi szervezetre.

Lehetséges, hogy a varázslatot az is erősíti, hogy a Holt-tenger a Föld teljesen különleges részén van – olyan helyen, amellyel szoros kapcsolatban van három vallás keletkezése, és amelyet történelmileg a kozmikus energia középpontjának tartanak. Azok a szerencsések, akik jártak a Holt-tengernél, tudják, hogy a víz keserű ízű és olajos. A számtalan, itteni üdülőhelyre érkezőt mindenképpen figyelmeztetni szokták, hogy a tengerben nem szabad túlságosan sokat tartózkodni, mivel ez égési sérülésekkel fenyegeti a test legkényesebb részeit.

A magyarázat egyszerű: a magas sótartalmán kívül a Holt-tenger vize magasabb foszfortartalommal is bír. A benne lévő más ásványi sók között biológiailag nagyon fontosak a nátrium, a kálium, a magnézium, a kalcium és a bróm sói. Emelett a makroelemek összetétele tekintetében a Holt-tenger vize az ember nyirokfolyadékával és vérével azonos.

A tengerparti üdülőhelyi klinikák pácienseinek lehetőségük van saját tapasztalatukon keresztül megismerni a tengeri sókkal vett fürdők élénkítő és fiatalító hatását. Az ilyen fürdők normalizálják az anyagcsere-folyamatokat, puhító és gyógyító hatással vannak a bőrre, a mai klinikákon alkalmazott gyógyiszapoknak pedig a gyógyító hatásuk és a gyógyított betegségek száma tekintetében nincs párjuk.

A Holt-tenger vizének egyedülállósága régóta a tudósok érdeklődésének tárgya.

Viszonylag nem régen a tudósok ebben a vízmedencében életet fedeztek fel – egysejtű növényeket és véglényeket.

Ezek a legősibb élő sejtek – az archeabaktériumok, amelyek egyedülálló szerkezetüket mindenféle válozások nélkül őrizték meg évezredeken keresztül.

Az archeabaktériumok genetikai apparátusa hatalmas életenergiával rendelkezik és őrzi a létezésért folytatott küzdelem során összegyűjtött információkat.

holt tengeri, kozmetikum, kozmetikumok,

A „Dr. Nona” társaság tudósainak a világon elsőként sikerült létrehozni azt a bio-organikus ásványi komplexumot (BOMC), amelynek összetételében jelen vannak az archeabaktérium származékai.

Bekerülve a véráramba a BOMC hozzájárul a génszintű sejtimmunitás jelentős növeléséhez. Ennek eredményeképpen a szervezet összes védőereje mobilizálódik és ezzel garantált az életerő leggyorsabb regenerálása.

Doktor Nona Kuchina saját kivételes technológiát javasolt a Holt-tenger ásványainak, a biomassza elemeinek, a biológiailag aktív anyagokban gazdag növényi kivonatkonak és az aromaterápiás olajoknak egy bioorganikus ásványi komplexumban való egyesítésére. Ez a felfedezés a társaság know-how-ja lett és a „Dr Nona” gyógytermékek gyártásának alapjává vált.

holt tengeri, kozmetikum, kozmetikumok,

Jelenleg több mint 60 különböző nevű terméket gyártanak, amelyekben gondosan megőrzik és megsokszorozzák a Holt-tenger egyedülálló adományait. Sok páciens érdemei szerint értékelte a Holt-tenger ajándékainak felhasználásával készült „r. Nona” gyógytermékek élénkítő és gyógyító hatását.

Gyakorlatilag minden embernek lehet ajánlani a gyógyító célú utazást a Holt-tengerhez. De ha valmilyen ok miatt ez az egészség utáni utazás nem érhető el, akkor van egy nagyszerű megoldás, a Holt-tengerben való fürdést lehet otthoni körülmények között is modellezni.

A zacskóba csomagolt, levendula-, kamilla-, kakukkfű- és más gyógyfüvek olajával kiegészített holt-tengeri sókat sok országba szállítják Izraelből, többek között Oroszországba, az Egyesült Államokba és Németországba.

A Holt-tenger vize gyulladás elleni és antiszeptikus (fertőtlenítő) hatású, gyógyítja a megfázásos betegségeket és fertőzéseket.

A természetes antioxidánsokat tartalmazó iszaptermékek javítják a bőr és az arc vérkeringését, emelik a tónust, megszüntetik az izületek és a gerinc fájdalmait.

A gyakorlat bebizonyította, hogy a Holt-tenger valójában élő és mindenki életér meghosszabbítja, aki használja gyógyhatású készítményeit.

Szólj hozzá!

Címkék: kozmetikum kozmetikumok holt tenger

A bejegyzés trackback címe:

https://holttengerikozmetikumok.blog.hu/api/trackback/id/tr29785642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása